Blog o kajakovaní a všetkom čo k tomu patrí

Tuesday, August 14, 2007

Majstrovstva Ceskej republiky - praha -troja

Tento vikend (tj 11-13.8.2007) nam nasi cesky sudruhovia usporiadali otvorene majstrovstva Ceskej republiky cim sa snazili odpovedat na nasu slovensku akciu ktora sa konala presne pred tyzdnom. Tak ako to uz u nasich ceskych bratov chodi zase raz mali vsetko vybavene az na miesto kde sa bude pretekat. Ako nestranny pozorovatel ktory sa nachadzal v Prahe uz od utorka mozem zodpovedne prehlasit ze sa sice snazili dost ale riesit spot 2 dni pred pretekmi nestaci. A tak to aj nakoniec dopadlo. Sice sa vo stvrtok uz postavila rampa na skakanie v piatok rano este nebolo uplne jasne kde sa pojde zavod. Skupinka radikalnych ceskych freestylistov si ale po dlhom boji presadila vlnku - kedze tlamu sa ani po dlhom ozivovani ktore viedol PePe z pluta nepodarilo rozchodit.

V piatok po obede sa teda uz zacali plnit vracaciky pri vlne a vsetci sa snazili co najviac najazdit vlnku a co nasjmenej rozbit si svoju lodku. No ako to uz byva zvykom piatok vecer sa niesol v znameni pravej ceskej party co si pri niektorych vybralo svoju dan na sobotnajsom rannom fun-slalome. Uzasna organizacia Her direktora Kosakty dosiahla ze sa stratovalo pomerne nacas a dokonca aj wave riding zacal pomerne presne-tusim ze na obed. Ako uz byva zvykom kavlifikacia bola pomerne dlha a vzhladom k moznostiam plytkej vlnky sa nebolo moc na co pozerat. Vyimkou boli niektory nasi cesky sudruhovia ktory ju mali pekne najazdenu a to sme mohli vydiet pekne jazdy napr MR. Vohradak daval dokonca aj blunt to Mc nasty, Spindlik, Maty donkey flipy a od Bubaca sme videli nadherne Entry movy.



Po kvalifikaci sa siel kajak-cross ale aby nam to ty organizatory tosku stazili tak bol bez padiel. Ja som to teda neskusal ale zevraj to bola dobra prca. Po clapkani sa bez padiel nasledovalo semi muzov. Tu uz sa borci snazili o nieco viac pretoze slo o to kto postupi do finale.No nakoniec to skoncilo tak ze osadenstvo do finale mali tvorit 4 Cesi a jeden Slovak :)



No a hadajte co nasledovalo po semi. Samozrejme dalsia vecerna party ktora zase raz zabezpecila to ze startovne pole na funslaom hliadok sa trosku preriedilo o tych ktory rano vlacili na chbte opicku. S dvanastou hodinou sa nam rozbehlo finale. Boli to dlhe boje niekedy viac zo softwerom a pocitacmi ako medzi kajakarmi ale vsetko nakoneiec dobre dopadlo.





Volny cas pred vyhlasovanim vysledkov nam skartila skupinka ktora sa na rampe za ucasti poroty snazila ziskat co najvecsie bodove ohodnotenie za ich triky.





No a co dodat na zaver? Super vykend z perfektnymi ludmi len organizatorom uz nezostalo moc peniazkov na to aby zaplatili pekne pocasie tak bolo trosku skaredsie ale ani to nam nepokazilo perfektnu akciu.

Na a na uplny zaver este prikladam vysledky wave ridingu

K1M
1. Tomo Andrassy SVK
2.Stepan Vohradsky CZE
3.Honza Spindler CZE

K1Z
1. Lenka Novotna CZE
2.Evina Fillova SVK
3.Hanzalova Eva CZE

C1
1. Stepan Fiedler CZE
2. Liska Jan CZE
3. Lukas Cervinka CZE

K1JM
1. Jirka Langer CZE
2. Bartosz Czerwinski POL
3. Jakub Hankiewicz POL

OB
1.Bouchal Jan CZE
2.Vaclav Jezvina CZE
3.Jan Beran CZE


PS: Kedze neviem moc po slovensky tak ani ta moja gramatika nieje slavna :)
fotil Zajic a PePe

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home