Blog o kajakovaní a všetkom čo k tomu patrí

Thursday, May 17, 2007

3 Naj z Kanady -Chambley, Bus eater, Lachines

Ahojte vsetci
Tak na zaver nasej Kanady by som tymto clankom chel zhrnut nas super vylet. Na Ms v kanade sme vybrali na poslednu chvilu takpovediac uz ked nam az zacalo horet po zadkom.Cize len ta tak sme sa stihli este zaregistrovat a kupit si lacnejsie letenky. Zostava ktoru sme si na nas vylet vytvorili bola znovu medzinarodna cize ako inak ako Cesko-Slovenska alebo teda radsej Slovensko-Ceska. Cize Tomo, Plaino, Evina, Honza Bubnik, a jirka Langer. Takto sme sa v piatok 29 stretli rano na letisku a vydali sme sa spoznavat kanadu.



Z honzom sme as stretli az v nasledujuci den vecer v Montreali. Po pociatocnych problemoch autom a obchodzke mesta sme sa rozhodli ze si pojdeme najprv zajazdit na Chambley na ktoru sme dostali typ o miestnych. Kedze mse nemali zahradku na aute spociatku sme sa rozhodli vsetky lode a veci narvat do auta a potom to tam aj tak vyzeralo



Chambley je elgantna vlnka asi 60km od Montrealu ktora byva par krat do roka a my sme mali zrovna stastie.Kedze honzovy mal Jackson priviezt lod az na preteky tak sme sa postupne striedali az kym nam nebola zima. Ale stalo to za to



Po peknom pojazdeni sme sa presunuli na miesto pretekov do Wilderbness tour kde sme dostali super nevykurovanu cahatku ale na party bola za to ako storena





Nasledujuce dni sme sa rozhodli potrenovat. Spociatku sa dalo ternovat len na malych vlnkach z ktorych jedna bola naozaj priserna a k druhej lepsiej sa padlovalo pol hodinu. Nastastie sa nakoniec organizatorom podarilo sprevadzkovat Bus Eauter. Ako sme sa nakoniec dozvedeli bolo to naozaj umenie kedze tam bolo najmenej snehu za poslednych 40 rokov a Bus fici iba v rozmedzi 0.5 kubickej stopy. Na vyregulovani sa podielalo 5 elektrarni a podarilo sa im zdvihnut prietok az o 20%. Ale ta vlna potom naozaj stala za to.



Preteky prebiehaly v takom malom zhone kedze mali vodu len na 3 dni ale zato bolo ovela napinavejsie.Ako dopadli uz vsetci isto viete. Po pretekoch sme sa vydali na vda dni na riecku Ottawa.Na ktorej sme splavili obidva kanaly. Nadherna rieka v peknom prostredi a este aj ta voda stala za to. Len bola trosku studena :)



Po splavovani sme sa vydali cez Ottawu spet do montrealu na Lachine. Pri tej prilezitosti sme si tiez obhliadli mestecko (ottawu) a tiez sme skusali najst nejke tie vodacke shopy. Aj sme nasli ale nic moc. Ale zato ottawa bola nadherna.



a takyto hotel sme nasli pri jednej vlnke




Po prichode do montrealu sme si najskor zabezpecili ubytovanie vo volejbalovom zdruzeni hned vedla Lachin aby sme to nahodou nemali k vlnke daleko. Po prvom vyskusani vlny sme sa zhrozili lebo prvy dne velmi fukalo a tym padom padflovanie proti prudu bolo priserne. Prve dni sme jazdili an mensej vlnke ale potom sme sa presunuli na luxusnu zelenu vlnku o trosku vedla.



Nas celodenny program spocival v tom ze rano po tom ako sme vstali a naranajklovali sme sa sme sli si na take 4 hodky zajazdit a potom sme vzdy sli obkukat Montreal. Raz sme hladali dalsiu vlnu, inokedy zase fabriku riotu alebo sme sa len tak tulaly po meste.



Takto sme stravili niekolko poslednych dni v montreali a as uz potom len cakal let spet.Pre niektorych normalny pre inich zase aj s 12 hodinovou obhliadkou letiska vo frnakfurte (ten stastny bol jirka) ked mu necheli dat letenku po jeho reeboku.Nakoniec nam stihli este kvalitne popremiesavta batozinu ale to bolo uz vsetko.

Tomo

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home