Blog o kajakovaní a všetkom čo k tomu patrí

Sunday, September 2, 2007

Thun river Jam 2007

Tento vikend sa okrem pretekov na Ceskom Lipne konala aj Svajciarska akcia Thun river Jam. Po dazdoch ktore boli az do stredy sa sanca na dobry spot stracala v nedohladne.No ale predsa nasi svajciarksy kolegovia dokazali zbuchat dokopy aspon nejaku tu vlnku - velmi podobna tej minulorocnej :(


mariann seather vo vlnke



Preteky boli naplanovane na dva dni Piatok - kvalifikacia a v sobotu bolo semifinale a finale. Zo slovenska o umiestnenie prisli bojovat Cinka, Nina, Tomo a Palo. Este nas doprevadzal dvorny fotograf a bavic Vlado Capko.



V takejto zostave sme rozbiehali vecerne party spolu s ostatnymi evropskymi pretekarmi. No ale spet k pretekom. V piatok ako uz byva zvykom kvalifikacia zacala s miernym asi 2 hodinovym sklzom. Prekvapenim boli nove prqavidla ktore spocivali v tom ze heat 10 kajakarobv jazdil 30 minut v kuse pricom max na jazdu mal kajakr 30 sekund. rozhodcovia mu zapisovali vsetky jeho triky a na zaver mu vybrali 5 najviac bodovanych a z toho nejako spravili potom poradie.Kvalifikaciu medzi muzmi suverejne vyhral Cinka z vyraznym nadskokom pred ostatnymi. Do smei sa este prebojoval Palo z piateho miesta a Tomo z 10. Medzi zenami sa vzhladfom k kvalite spotu nebolo na co moc pozerat ale aj tak nam do finale z 2 miesta postupila Nina. Prva bola mladsia segra Remiho (musim podotknut ze je fakt pekna) a za ninou si to uz nepametam.







Vecer nam nas dvorny zabavac capko predvadzal parodiu na dynasty teda konkrtene na Antonyho Yapa takze o zabavu nebola nudza. V sobotu skoro rano sa zacalo semifinalovymi rozjazdami najprv juniori a potom muzi. Vzhladom k tomu ze sa pretekari trosku rozjazdili predosli den tak uroven dost stupla. Do finale sa z prveho iesta prebojoval Simon Strohmejer z 2 Tomo z 3 miesta Cinka stvrty bol host z kanady Tyler Curtis a prvu pektu do finale uzatvaral Ed Smith. Hlavny zavod doplnovl aj Big air ktory bol po smei.





Finale sa rozbehlo pomerne neskoro o 17.30 Slo sa na sposob H2H ale s tym ze pretekar si musel nahlasit 5 trikov ktore da a ked da nahodou nieco ine tak sa mu to nepocita, ale pricom ked sa mu podari dat v jazde vsetkych 5 tak sa mu vysledne skore nasobi 5 ak dsa len 4 triky tak vysledne skore sa nasobi 4 a tak dalej.



Niektorim pretekarom sa darilo vo finale meniej inim zase viac a tak to potom aj dopadlo - teda tu uz mate vysledky niektorych kategorii ktore si pametam

K1M
1. Peter Csonka SVK
2. Simon Strohmeier DE
3. Ed Smnith UK
4. Tyler Curtis CAN
5. Tomo Andrassy SVK


K1Z
1. ?
2. ?
3. ?
4.Mariann Seather NOR
5 Nina Halasova SVK

U zien tie otazniky nahradim az ked sa rozpametam

V nedelu sme este vikend zakoncili malou session na kuchli a uz sme padili domou.
Musim povedat ze i ked vlna nebola nic moc bol to pekny vikend.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home