Blog o kajakovaní a všetkom čo k tomu patrí

Wednesday, September 12, 2007

Sopáč 2007

Posledné preteky Cnawr rodeo tour sa konaly aj tento rok na Sopáči. Aj keď pretekárov bolo pomenej a počasie tiež nebolo najlepšie, akcia to bolo naozaj výborná.



Niektorý pretekáry sa pri umelej požiarnickej nádrži v Sopotniciach začali zbiehať už vo štvrtok. Tomo a ja sme prišli už v piatok ráno lebo Jirka Langer so Špindlíkom mali naplánovanú prezentáciu o pádlovaní v Ugande a Canade pre mistnu základnú školu, tak sme im prišli trochu pomôcť.
Piatok pobede sa konečne rozbehli motory jedneho z najunikatnejších playspotov v Europe a konečne sme si mohli isť trochu zajazdiť. Hneď pri prvom eskimákovy nás šokovala teplota vody v nádrži, ktorá mala po velmi teplom lete príjemných 9 stupňov. Do večera sa tu už zišli asi všetci pretkári aj nepretekári aby mohli ladiť formu na zajtrajiu kvalifikáciu.





V sobotu sa začalo kvalifikáciu mužov ktorých bolo asi 30. Ja aj tomo sme postúpili do semifinále. Po kvalifikácii mužov nasledovaly ženy, potom OB, juniory a nakoniec išli ženy. Nasledovala malá pauza a doplnkový závod v skoku z rampy. Keďže prvá cena bola dosť lákavá, skupinka odvážlivcov čo sa tohto závodu zúčastnila tvrdo bojovala. Okrem rôznzch panamov či asirscrews bolo vzdiť aj napriklad vyskočnie z lode vo vzduchu a následný pád do studenej vody. Nakoniec prvú cenu (liter hruškovice) vyhrala Kačenka spolu s Čechym.
Nasledovalo semifinále mužov, kde boli vidieť naozaj dobré jazdy a super atmosféru doplňaly roztlieskavačky Maruška, Hanka Bubnikova a Vacina. Najlepsie zajazdil Vohradak, druhý som bol ja, tretí BUBU, štvrtý Špindlík a piaty Pepe.
Po semifinále sa už konečne mohla rozbehnúť dlho očakávaná párty, ktorá skončila, ako už asi na Sopáči tradične, hádzaním lodí do vody.
Nedelné ráno bolo pre mnohých velmi ťažké (hlavne pre tých ktorý postúpili do finále), čo bolo asi spôsobené zlým počasím.









O jedenástej sa už naplno rozbehlo finále. Začaly juniory kde výrazne viedol Jirka Langer, potom nasledovalz old bastardy kde zase viedol Dušan Bubník, ktorý udivoval divákov svojim nabušenými jazdami plnými loopov,carwheelov, splitwheelov a plno ďalšími trikmi. Naproti tomu ženy mali celkom vyrovnané jazdy a zákaldným prvkom u žien sa stal loop a cartwheel. Nakoniec vyhrala Kačenka. C1-tkary predvádzali tiež super jazdy a najlepšie sa darilo miestnemu borcovi Lukášovi Červinkovi. Vrcholom bolo finále mužov, ktoré bolo tiež dosť vyrovnané a bolo vidieť vela ťažkých trikov ako TrickyWoo, McNasty či PhoenixMonky. Prvý skončil Vohrďák ktorý jasne viedol od začiatku pretekov. Po skončiní finále už nasledovalo len vyhlásenie výsledkov a tombola. Potom sa už všetci rozlúčili a všetci sa už teraz tešíme na ďalšie preteky, ktoré ale budú až nabudúci rok.
Na záver by som chcel poďakovať organizátorom za super akciu.

Výsledky:

K1JM:
1. Jirka Langer
2. Jakub Hankiewicz
3. Jakub Valenta

OB:
1. Dušan Bubník
2. Jan bouchal
3. Venca Jezvina

C1:
1. Lukáš Červinka
2. Štepán Fiedler
3 Jakub Micka

K1Ž:
1. Kateřina Migdaouva
2. Marie Podušková
3. Hanka Vackova
4. Lenka Novotná
5. Lucie Šedivá

K1M:
1. Štepán Vohradský
2. Honza Špindler
3. Honza Bubnik
4. Petr Prause
5. Pavel Andrassy

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home