Blog o kajakovaní a všetkom čo k tomu patrí

Monday, September 17, 2007

Hoch waser vikend

Tak tento vikend sa nam zase raz podarilo vyrazit na vodu ale prezmenu z dlhymi lodkami a Ceskimi sudruhmi. Nasu hviezdnu rotu tvorili Tomo, Palo, Smolik, Pilka, Matej, Betka a Karasek. Vsetko zacinalo slubne. Stretli sme sa napodiv tam kde sme si to naplanovali a dokonca aj vody sme mali pozehnane. No akoby povedal Zajic "spis vic nez min" co sa niektorim nie az tak moc pozdavalo. Rano sme sa teda vydali na Koppentraum. Po ceste sme este stihli absolvovat prehliadku 39 Ferrari a potom uz len huraaaaa na vodu.



a ze ich bolo vela :)


a boli naozaj pekne



Vzhladom na to ze vecsia cast slovenskeho osadenstva teda Tomo a Palo na Kopaci este nikdy neboli tak sme sa museli spolahnut na Pilku ako nam to vsetko poukazuje - co niekedy neni az taky dobry npad nechat pilku ist prveho ale k tomu neskor.Vzhladom na viac vody bolo o zabavu postarane.Pri prvej lepsej pereji nam Matej predvadzal Rock Splata do valca co sa zjavne pacilo aj Karaskovi ale jemu sa to az tak nepodarilo tak pre zmenu zacal z vikendovou demolaciu svojej peknej lodky


takto to nejak zacalo

Ostatny sme akosi na nove rodeo movy odvahu nenabrali tak sme sa len tak pospustali dole.


vody bolo spis vic nez min




matej a betka su zohrana dvojica aj na vode


Pilka v akcii


ani palo sa nenehal zahanbit


niektori sme si zahrali aj king of the air




a betka sa nam vsetkim len smiala ze to vie lepsie


Na druhej pereji slo vsetko ako po masle tak sme len nieco pofotili a potocili a sup ho dole kde nas uz cakali pekne valceky a vlnky.


MR. Pilka



zeby trosku viac vody?


betka nam ukazala ze aj zenske vedia poriadne padlovat


matej


tomo


nadherny pohlad zdola


trosku reklamy nezaskodi


Pre velky uspech sme si to po obede dali este raz a potom uz nasledoval presun na Untertalbach. Inac keby ste niekdo cheli ist niekam skratkou tak staci povedat Pilkovi ktori ked tvrdi ze pozna cestu tak minimalne z dakou 30 kilometrovou zachadzkou. Vecer sa nam niesol v znameni Cestovin a Alkoholu takze zase raz bola prca. Rano nastal den "K" ako krysa. Z nie moc velkym odhodlanim se sa vidali na Untertalbach kde jedinou nasou utechou boli pilkove slova ze "Je to v pohode ja to znam" A vysledok? Na prvom vodopade Dve krysy, jedno stratene padlo, boticka a zdemolovana lod.





Po mensej bojovej porade sme usudili ze sa radsej presunieme na lamer. Tu nam takisto velka voda zarucovala peknu zabavu o ktoru sa najprv postaral Smolik ked ako tulen volal o pomoc po jeho nadhernej kryse v jednom z prvych valcov. Po smolikovi stafetu prebrala betka ked za zakrutou jacala o pomoc prezmenu ona po tom ako ju natlacilo na lod a bola donutena sa vykatapultovat. No cododat na zaver? Super vikend z ceskimi sudruhmi pri ktorom sme sa naucili jedno zlate pravidlo na vode i mimo nej -> Nikdy nevr Pilkovi :)

PS: Moc by som chcel podakovat za fotky vsetkym zucastnenim fotografom a to najme pilkovi a matejovi ktorim patri vela tychto peknych zaberov takze este raz moc dakujem

Wednesday, September 12, 2007

Sopáč 2007

Posledné preteky Cnawr rodeo tour sa konaly aj tento rok na Sopáči. Aj keď pretekárov bolo pomenej a počasie tiež nebolo najlepšie, akcia to bolo naozaj výborná.



Niektorý pretekáry sa pri umelej požiarnickej nádrži v Sopotniciach začali zbiehať už vo štvrtok. Tomo a ja sme prišli už v piatok ráno lebo Jirka Langer so Špindlíkom mali naplánovanú prezentáciu o pádlovaní v Ugande a Canade pre mistnu základnú školu, tak sme im prišli trochu pomôcť.
Piatok pobede sa konečne rozbehli motory jedneho z najunikatnejších playspotov v Europe a konečne sme si mohli isť trochu zajazdiť. Hneď pri prvom eskimákovy nás šokovala teplota vody v nádrži, ktorá mala po velmi teplom lete príjemných 9 stupňov. Do večera sa tu už zišli asi všetci pretkári aj nepretekári aby mohli ladiť formu na zajtrajiu kvalifikáciu.





V sobotu sa začalo kvalifikáciu mužov ktorých bolo asi 30. Ja aj tomo sme postúpili do semifinále. Po kvalifikácii mužov nasledovaly ženy, potom OB, juniory a nakoniec išli ženy. Nasledovala malá pauza a doplnkový závod v skoku z rampy. Keďže prvá cena bola dosť lákavá, skupinka odvážlivcov čo sa tohto závodu zúčastnila tvrdo bojovala. Okrem rôznzch panamov či asirscrews bolo vzdiť aj napriklad vyskočnie z lode vo vzduchu a následný pád do studenej vody. Nakoniec prvú cenu (liter hruškovice) vyhrala Kačenka spolu s Čechym.
Nasledovalo semifinále mužov, kde boli vidieť naozaj dobré jazdy a super atmosféru doplňaly roztlieskavačky Maruška, Hanka Bubnikova a Vacina. Najlepsie zajazdil Vohradak, druhý som bol ja, tretí BUBU, štvrtý Špindlík a piaty Pepe.
Po semifinále sa už konečne mohla rozbehnúť dlho očakávaná párty, ktorá skončila, ako už asi na Sopáči tradične, hádzaním lodí do vody.
Nedelné ráno bolo pre mnohých velmi ťažké (hlavne pre tých ktorý postúpili do finále), čo bolo asi spôsobené zlým počasím.









O jedenástej sa už naplno rozbehlo finále. Začaly juniory kde výrazne viedol Jirka Langer, potom nasledovalz old bastardy kde zase viedol Dušan Bubník, ktorý udivoval divákov svojim nabušenými jazdami plnými loopov,carwheelov, splitwheelov a plno ďalšími trikmi. Naproti tomu ženy mali celkom vyrovnané jazdy a zákaldným prvkom u žien sa stal loop a cartwheel. Nakoniec vyhrala Kačenka. C1-tkary predvádzali tiež super jazdy a najlepšie sa darilo miestnemu borcovi Lukášovi Červinkovi. Vrcholom bolo finále mužov, ktoré bolo tiež dosť vyrovnané a bolo vidieť vela ťažkých trikov ako TrickyWoo, McNasty či PhoenixMonky. Prvý skončil Vohrďák ktorý jasne viedol od začiatku pretekov. Po skončiní finále už nasledovalo len vyhlásenie výsledkov a tombola. Potom sa už všetci rozlúčili a všetci sa už teraz tešíme na ďalšie preteky, ktoré ale budú až nabudúci rok.
Na záver by som chcel poďakovať organizátorom za super akciu.

Výsledky:

K1JM:
1. Jirka Langer
2. Jakub Hankiewicz
3. Jakub Valenta

OB:
1. Dušan Bubník
2. Jan bouchal
3. Venca Jezvina

C1:
1. Lukáš Červinka
2. Štepán Fiedler
3 Jakub Micka

K1Ž:
1. Kateřina Migdaouva
2. Marie Podušková
3. Hanka Vackova
4. Lenka Novotná
5. Lucie Šedivá

K1M:
1. Štepán Vohradský
2. Honza Špindler
3. Honza Bubnik
4. Petr Prause
5. Pavel Andrassy

Sunday, September 2, 2007

Thun river Jam 2007

Tento vikend sa okrem pretekov na Ceskom Lipne konala aj Svajciarska akcia Thun river Jam. Po dazdoch ktore boli az do stredy sa sanca na dobry spot stracala v nedohladne.No ale predsa nasi svajciarksy kolegovia dokazali zbuchat dokopy aspon nejaku tu vlnku - velmi podobna tej minulorocnej :(


mariann seather vo vlnke



Preteky boli naplanovane na dva dni Piatok - kvalifikacia a v sobotu bolo semifinale a finale. Zo slovenska o umiestnenie prisli bojovat Cinka, Nina, Tomo a Palo. Este nas doprevadzal dvorny fotograf a bavic Vlado Capko.



V takejto zostave sme rozbiehali vecerne party spolu s ostatnymi evropskymi pretekarmi. No ale spet k pretekom. V piatok ako uz byva zvykom kvalifikacia zacala s miernym asi 2 hodinovym sklzom. Prekvapenim boli nove prqavidla ktore spocivali v tom ze heat 10 kajakarobv jazdil 30 minut v kuse pricom max na jazdu mal kajakr 30 sekund. rozhodcovia mu zapisovali vsetky jeho triky a na zaver mu vybrali 5 najviac bodovanych a z toho nejako spravili potom poradie.Kvalifikaciu medzi muzmi suverejne vyhral Cinka z vyraznym nadskokom pred ostatnymi. Do smei sa este prebojoval Palo z piateho miesta a Tomo z 10. Medzi zenami sa vzhladfom k kvalite spotu nebolo na co moc pozerat ale aj tak nam do finale z 2 miesta postupila Nina. Prva bola mladsia segra Remiho (musim podotknut ze je fakt pekna) a za ninou si to uz nepametam.







Vecer nam nas dvorny zabavac capko predvadzal parodiu na dynasty teda konkrtene na Antonyho Yapa takze o zabavu nebola nudza. V sobotu skoro rano sa zacalo semifinalovymi rozjazdami najprv juniori a potom muzi. Vzhladom k tomu ze sa pretekari trosku rozjazdili predosli den tak uroven dost stupla. Do finale sa z prveho iesta prebojoval Simon Strohmejer z 2 Tomo z 3 miesta Cinka stvrty bol host z kanady Tyler Curtis a prvu pektu do finale uzatvaral Ed Smith. Hlavny zavod doplnovl aj Big air ktory bol po smei.





Finale sa rozbehlo pomerne neskoro o 17.30 Slo sa na sposob H2H ale s tym ze pretekar si musel nahlasit 5 trikov ktore da a ked da nahodou nieco ine tak sa mu to nepocita, ale pricom ked sa mu podari dat v jazde vsetkych 5 tak sa mu vysledne skore nasobi 5 ak dsa len 4 triky tak vysledne skore sa nasobi 4 a tak dalej.



Niektorim pretekarom sa darilo vo finale meniej inim zase viac a tak to potom aj dopadlo - teda tu uz mate vysledky niektorych kategorii ktore si pametam

K1M
1. Peter Csonka SVK
2. Simon Strohmeier DE
3. Ed Smnith UK
4. Tyler Curtis CAN
5. Tomo Andrassy SVK


K1Z
1. ?
2. ?
3. ?
4.Mariann Seather NOR
5 Nina Halasova SVK

U zien tie otazniky nahradim az ked sa rozpametam

V nedelu sme este vikend zakoncili malou session na kuchli a uz sme padili domou.
Musim povedat ze i ked vlna nebola nic moc bol to pekny vikend.